To niewiarygodne a jednak wystarczy naprawdę niewielka zmiana, aby bez dużego wysiłku
stracić kilka zbędnych kilo. Co drugi dzień dopraw posiłek strąkiem
papryczki chilli. Ta pikantna przyprawa usprawnia metabolizm, hamuje
proces odkładania się wałeczków tłuszczu, a więc wywiera odchudzający
wpływ na organizm.
Jedna papryczka chilli dołożona do jedzenia przyspiesza spalanie kalorii
aż o 25%. Tak prosto można schudnąć nawet 2-3 kg w ciągu 12 miesięcy.
Chili dodawaj nawet do
owoców.
Sałatka z owocami i chilli: mały ananas, nektarynka, banan, śliwki,
łyżka soku z
cytryny, szczypta soli i pieprzu, łyżeczka miodu, 1/4 chili.
Owoce obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w kawałki. Polać saałtkę
sosem z soku z cytryny, miodu, soli i pieprzu. Papryczkę chili pokroić
drobno i dodać do sałatki. By usunąć z papryczki nasiona, ponieważ mają one
niezwykle pikantny smak. Reguła jest taka, że im mniejsza wielkość
strąka, tym jest on ostrzejszy.